Midwinter Steptocht

- steppen met de winter onder je voeten -


> Fotoverslag 2019 in Genemuiden door Machiel Steenbergen

English:

Saturday December 21st 2019 the Midwinter footbike tour will be organised in the Dutch province Overijssel. There will be a long and a short route. The distance is about 15 km and 26 km and the theme is fun and having a great time. Taking part costs € 8,50 (€ 7,50 for NAF members)

During the tour there are cultural stops and at the finish line we have all together diner (optional).


Start and finish is in the village Genemuiden in the Netherlands. This place is 1,5 hours driving by car from Schiphol airport. You can plan your trip via www.ns.nl if you want to make use of the Dutch public transport system (for more information make contact).

Participants are obligated to have lights on their footbike and advisable is also reflecting parts on clothing. The tour takes partly place in the dark.Kickbike rental

Footbikes can be rented: € 12,50 per Kickbike. Mention this in entry form if you want to rent one.

This footbike tour takes place particially in the dark, so light on the footbike is a must. Every body takes part at own risk.

Start of wintertour is 15.00 hours. Location of start is Sporthal De Overtoom (Grutto 1-3, 8281ES Genemuiden).

Diner 18.00 h.

After the tour we have diner, where participants can take a shower before diner.


Entries can be send in through the entry form. Entry fee is € 7,50. Diner costs and footbike rental are excluded.


In December it is winter in the Netherlands, so prepare your self for the right weather conditions. Dress to impress and make sure you do not get it too hot or too cold.

NL has a sea climate so temperatures will not be extreme, but weather conditions are allways very unpredictable.

We welcome you in Genemuiden!

Entry form >
Midwinter Steptocht

Zaterdag 21 december 2019 wordt de midwintertocht gestept met traditionele fakkels, vuurkorven, glühwein en warme chocolademelk bij de stops. De start/finishlokatie is dit jaar Genemuiden.

We gaan op de step in winterse sferen door de mooie omgeving Zwartewaterland. De steptocht staat bekend als een gezellige sfeertocht waarbij ook mensen zonder eigen step mee kunnen doen. Het is vooral sportief genieten en gezelligheid zo vlak voor de kerstdagen.

Het is een gezellige tocht van ongeveer 2 uur op recreatief niveau inclusief een pauze. Voor elke stepper, èn niet stepper, een leuke winteractiviteit!
De tocht

De tocht start om 15.00 uur vanaf sporthal De Overtoom (Grutto 1-3, 8281ES Genemuiden), waar je vanaf 14.15 uur terecht kan bij de meldtafel en het eventueel afhalen van je huurstep. Mocht je op tijd aanwezig zijn dan is het mogelijk om een kopje koffie/thee (o.i.d.) te nuttigen op eigen kosten. Alle deelnemers dienen zich voor 14.45 uur te hebben gemeld om mee te doen aan de tocht. Kosten voor deelname aan deze tocht is € 8,50 p.p.. Leden van de Nederlandse Autoped Federatie krijgen 1 euro korting op deze prijs.

Karakter van de tocht - De midwinter steptocht (ook wel fakkeltocht genoemd) staat bekend om de gezelligheid en de ludieke of culturele verrassingen op de route. Er zullen twee afstanden gereden worden. De korte route heeft een afstand van ca. 15 km en de lange route heeft een afstand van ca. 26 km. Het tempo is echt recreatief met een aantal stops waarbij een cultureel thema behandeld wordt. Dus ook mensen die langzaam steppen steppen zijn zeker welkom. Het gaat bij deze tocht meer om de sfeer in combinatie met het sportieve karakter, dan de snelheid.

Inschrijven - Inschrijven voor de tocht, het eventueel huren van een step en/of diner kan via het inschrijfformulier. Inschrijven kan uiterlijk tot en met 13 december 2019. (mocht je je al hebben ingeschreven en ben je de bevestigingsgegevens kwijt geraakt klik dan hier om nogmaals de bevestigingspagina te zien)

Buffet (optioneel) - Vanaf 18.00 uur zal er een Stamppotbuffet geserveerd worden bij de finishlocatie. De kosten hiervoor zijn 10,- euro p.p.. Aanmelden via inschrijfformulier.

Step huren - Een step is te huur voor € 12,50 per step (wel even reserveren bij aanmelding op het inschrijfformulier). Deze step staat voor je klaar op de parkeerplaats van de sporthal en kun je afhalen nadat je binnen bent aangemeld. Wel even zelf batterijverlichting meenemen die we dan op de huurstep tapen of bevestigen. En breng ook een reflecterend hesje mee, zodat je goed zichtbaar bent. www.step-away.nl

Voor onervaren/beginnende steppers: Zorg dat je geen broek aan hebt die te wijde broekspijpen aan de onderkant heeft. Anders blijft je broekspijp (het zwaaibeen) mogelijk haken. Een veel gebruikte en simpele truc in dit geval is 2 elastieken om je boekspijpen.


- steppen met de winter onder je voeten -


Locatie

Adres - Sporthal d' Overtoom - Grutto 1-3, 8281ES Genemuiden.

Parkeren - Parkeren kan gratis bij de locatie.

De organisatie is in handen van de twee stepteams:
Stepteam Zwolle en Stepteam Selles Kamperzeedijk.


> Inschrijven 
> Fotoverslag van 2018 in 't Loo (door Machiel Steenbergen)
> Fotoverslag van 2016 in Kampen (door Machiel Steenbergen)
> Videoverslag 2015 in Hasselt door Machiel Steenbergen

> Fotogalerij 2015 in Hasselt door Machiel Steenbergen

> Fotogalerij 2015 in Hassel door Bernd Steenbergen

> Fotoverslag van 2012 in Wilsum (door Bernd Steenbergen)
> Fotoverslag van 2012 in Wilsum (door Machiel Steenbergen)
> Video verslag van 2012 in Wilsum (door Machiel Steenbergen)
> Fotoverslag van 2011 in Zwolle
> Fotoverslag van 2010 in Herxen
> Fotoverslag van 2009 in Giethoorn
> Fotoverslag van 2008 in Heerde
> VideoRTV Oost editie 2007 in Kampen
> Fotoverslag van 2007 in Kampen

Goed om te weten!

Inschrijving online | zonder voorinschrijving geen deelname!
- Stepverlichting op de step is verplicht.
- Het dragen van een helm is verplicht! - Het dragen van een reflecterend hesje wordt sterk aangeraden.
- Iedereen neemt deel op eigen risico.
- Houd je tijdens de tocht gewoon aan de verkeersregels.
Schrijf je hier in >
- De kou krijgt ons niet klein, want wij hebben glühwein -
- Step met ons mee van vuur tot vuur, en geniet van de natuur -


Meer over de tocht...

Achtergrond
De midwintertocht begon onder de naam fakkeltocht in Twente op initiatief van de toenmalige Twentse Autopedteam Losser. Daarna is de tocht enkele jaren in de vergetelheid geraakt waarop Stepteam Selles Kamperzeedijk het opgepakt heeft en de tocht in het natuurgebied de Wieden (rond Giethoorn) organiseerde inclusief het traditioneel afsluitende diner in de Fanfare. In 2006 is de tocht verhuisd naar Kampen, waar het tijdens Kerst in Oud Kampen plaats vond. Evenzo in 2007. In 2008 werd de tocht door Selles Kamperzeedijk en stepteam Zwolle opgepakt en werd er gekozen voor Heerde dat aan de rand van de Veluwe ligt. Die editie trok maar liefst 120 deelnemers. Dit werd in 2009 gevolgd door echte winterse editie het Wiedengebied, waarbij het tijdens de tocht -10c was. Na deze edities wordt nog elk jaar de Midwinter Steptocht geörganiseerd door Stepteam Kamperzeedijk en zijn er ondertussen meerdere stepteams die een winterse steptocht organiseren.

Samenwerking en karakter
De tocht is een samenwerking tussen het stepteam Selles Kamperzeedijk en zusterteam Stepteam Zwolle. Het is het streven dat dit initiatief rouleert in de Kop van Overijssel of nabij aan, dus elk jaar een ander locatie. Wel met de note dat het culturele karakter overeind moet blijven. Gezelligheid en het culturele aspect blijft dus een vast thema tijdens de midwintertocht. Voor mensen die echt op een hoog tempo willen steppen is deze tocht dan ook niet geschikt. Het is echt een gezelligheidsevenement in combinatie met sportiviteit. Een mogelijkheid voor iedereen om even gezellig zo voor de kerst een tocht te steppen en na te dineren. En zelf kennis te maken met het steppen. Ook mensen die nooit steppen zijn zeker welkom. Lees wel de tips op deze website.
- Van choco en de glühwein, krijgt de kou ons niet klein -


Tips

Zorg dat je goed gekleed bent, niet te veel, niet te weinig. Vaak werken meerdere lagen kleding beter dan 1 dikke laag. Monteer zowel een voor- als een achterlicht op je step. Als je geen spatbord achter hebt, dan kun je bijvoorbeeld een rugzakje meenemen en daar het licht op aanbrengen. Of lampje achter op de helm of muts wordt ook wel gedaan. Trek sportschoenen aan en laat de handtassen thuis.

Draag reflecterende kleding. Indien je geen hesje hebt laat het even weten dan neemt de organisatie er eentje voor je mee. Note: de meeste automoblisten hebben er eentje in de auto liggen.

Verder is de helm verplicht. We steppen met een groep in het donker en er kan dus wel wat gebeuren. Deelname is op eigen risico. Deelnemers dienen zich ter alle tijde aan de geldende verkeersregels te houden. Verder vergeet je handschoenen niet als het koud is. En neem eventueel een setje droge kleding mee.

Er zijn douches aanwezig bij start/finish locatie. Neem ook even droge kleding mee voor na afloop, zodat je het lekker warm hebt tijdens het gezellige afsluitende (optionele) diner.

- van choco naar gluhwein, daar moet je eerst volwassen voor zijn -


Stepteam Selles Kamperzeedijk >
Stepteam Zwolle >
Ned. Autoped Federatie >

> Fotoverslag van 2012 in Wilsum (door Bernd Steenbergen)
> Fotoverslag van 2012 in Wilsum (door Machiel Steenbergen) Door pers ook in High-res op te vragen
> Video verslag van 2012 in Wilsum (door Machiel Steenbergen)
> Fotogalerij van 2011 in Zwolle
> Fotogalerij van 2010 in Herxen
> Fotoverslag van 2009 in Giethoorn
> Fotoverslag van 2008 in Heerde
> VideoRTV Oost 2007 in Kampen
> Fotoverslag van 2007 in Kampen
> Inschrijven deelnemers

E-mail organisatie:
bestuur[at]stepteamkamperzeedijk.nl

Telefoonnummers:
Diana: 06-19227020
Jeroen: 06-42382400
Gerben: 06-22994205

Bij voorkeur communicatie per mail en niet telefonisch. Inschrijven kan alleen via het formulier > (mocht je je al ingeschreven hebben en ben je de bevestigingsgegevens kwijt geraakt klik dan hier om nogmaals de bevestigingspagina te zien >)

De organisatie is in handen van Stepteam Zwolle en Stepteam Selles Kamperzeedijk

- Step met ons mee, en geniet van ons (kerst)diner -


Stepteam Zwolle en Stepteam Selles Kamperzeedijk (SWO) krijgen support van:

Logo Selles Teamfoto Kamperzeedijk

Teamfoto Zwolle 


Voor vragen kunt u contact opnemen met: bestuur[at]stepteamkamperzeedijk.nl
Telefoonnummers: 
Diana: 06-19227020
Jeroen: 06-42382400
Gerben: 06-22994205