21 september 2019
Copyright Machiel Steenbergen Copyright Machiel Steenbergen Copyright Machiel Steenbergen Copyright Machiel Steenbergen

Op 21 september zal in het Gelderse Heerde het Nederlands Kampioenschap stepsprint worden gereden. De Nederlandse top zal met elkaar de strijd aan gaan om de titels. Gaat het de huidige kampioenen Adriaan Ringoir (stepteam Rotterdam) en Hermien Koers (Stepteam Selles kamperzeedijk) lukken om hun titel te verlengen? Of gaat er iemand anders met de titel vandoor?

In Heerde zal de top weer aan de start staan voor de titels en de punten in de Kickbike Cup.

Wereld record pogingen

De strijd om de sprint titels zal dit jaar gaan plaats vinden op de baan waar eerder wereldrecords zijn gereden. Geen sprint records, maar lange afstanden. Hermien Koers uit IJsselmuiden zette hier als eerste vrouw een 24 uurs wereldrecord neer. Zij reed in 24 uur een afstand van 432,47 kilometer.
Naast dit record deden 4 heren van het Zwolse team een poging voor een werelduurrecord. Hier bij wist Martijn Tiemens uit Scherpenzeel het snelste te rijden. Hij kwam na 1 uur tot een afstand van 27,24 kilometer.
Lees meer hier over op de website van de records »

Copyright Machiel Steenbergen Copyright Machiel Steenbergen

Programma

 
10:00 uur Meldtafel open
11:00 uur Start 200 meter sprint
Aansluitend Start 400 meter sprint
Aansluitend Start 2e 400 meter sprint (pupillen/cadetten)
Aansluitend Start 800 meter sprint
30 min. na wedstrijd Huldigingen
   
Locatie: Kommerseweg, Heerde


Parkeren

De orgranisatie verzoekt de bezoekers om niet op de parkeerplaatsen van de omliggende winkels en/of woningen te parkeren. Parkeren kan aan de rand van de Kommerseweg, buiten het parcours.

Meedoen?

Iedereen kan mee doen. Met of zonder eigen step. Minimale leeftijd voor deelname is 10 jaar.

Er kan niet op de wedstrijddag zelf ingeschreven worden.

Zelf geen step? Voor €12,50 kun je bij ons een step huren. Wij zorgen er dan voor dat er een half uur voor de start een step klaar staat, zodat je er nog even aan kunt wennen. Vink bij de inschrijving stephuur aan en stort het hiervoor extra genoemde bedrag bij het inschrijfgeld.

 
Inschrijfgeld pupillen, cadetten €7,50 euro
Inschrijfgeld junioren, senioren, veteranen, masters €10,- euro
Inschrijfgeld bij inschrijving tussen 14 en 18 september 2019 €12,50 euro
Stephuur €12,50
* Inschrijven kan uiterlijk tot en met 18 september 2019.


Deelname is op eigen risico en van de deelnemers wordt verwacht dat zij een eigen W.A. verzekering hebben. Deelnemers kunnen de organisatie niet verantwoordelijk houden voor eventuele schade of letsel. Er wordt tijdens deze wedstrijd gereden volgens het NAF reglement. Daarmee is minimaal één werkende rem en het dragen van een helm verplicht voor alle deelnemers.


Betalingsinformatie

Stort uw totaal bedrag op IBAN nummer NL 28 RABO 0192 3696 60 t.n.v Stepvereniging West Overijssel o.v.v uw achternaam en “deelname NK Stepsprint 2019”

Copyright Machiel Steenbergen Copyright Machiel Steenbergen

Contact

Organisatie van dit evenement is in handen van Stepteam Selles Kamperzeedijk en Stepteam Zwolle in samenwerking met de Nederlandse Autoped Federatie. Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar .

Sponsor worden?

Voor onze evenementen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe sponsoren. Dit kan een vooraf bepaald geldbedrag zijn, maar dit kan ook in goederen of diensten zijn. Wanneer u interesse heeft om onze sport te ondersteunen hopen wij dat u met ons op neemt. Wij gaan graag een vrijblijvend gesprek aan over de mogelijkheden.

© 2016 - 2019 | Stepvereniging West Overijssel