Stepteam Zwolle // de Vereniging

Stepteam Zwolle is een jonge, ondernemende stepclub met leden varierend in leeftijd. In 2008 is de groep ontstaan vanuit Stepvereniging West Overijssel. Deze overkoepelende organisatie heeft ook Stepteam Kamperzeedijk onder zich. Na het ontstaan van de stepclub heeft het al diverse successen behaald. Zowel nationaal als internationaal hebben leden kampioenschappen gewonnen en records gereden.

Niet alleen prestaties zijn belangrijk binnen de vereniging, maar het gezellige aspect dat bij sport hoort is ook van groot belang. Alle trainingen starten bij een centraal verzamelpunt, waarna toer- en wedstrijdrijders beide hun eigen weg gaan. Naast de trainingsmomenten worden er ook andere activiteiten georganiseerd om alle leden te verbinden en te betrekken bij de vereniging.

Wil jij ook in vorm blijven, een topconditie opbouwen of wekelijks sportief bezig zijn in een gezellige groep? Sluit je dan nu aan bij Stepteam Zwolle!

Steppen is voor iedereen

De stepsport is heel erg toegankelijk. Wij bieden trainingen aan voor iedereen vanaf ongeveer 10 jaar. Steppen is dus geschikt voor alle leeftijden. Jong en oud zijn welkom bij onze vereniging! De stepsport is betaalbaar en biedt je veel avontuur en genoegdoening. Je blijft fit en het is nog gaaf om te doen ook. Door het hoge calorieverbruik is steppen een ideale sport om af te vallen, maar door de intensiviteit te verhogen is het ook een goede sport om je conditie te verbeteren. Omdat de stepsport weinig blessures kent is steppen ook ideaal voor de gevoelige sporter.

Als lid van onze vereniging heb je een aantal voordelen:

 • je bent lid van een gezellige, actieve en sportieve vereniging.
 • je hebt de mogelijkheid om aan te sluiten bij 3 trainingsmomenten.
 • je krijgt een basispakket van sponsorkleding in bruikleen (shirt en korte broek), daarnaast zorgen wij voor de veiligheid voor een goede helm.
 • je krijgt 10% korting op je aankopen bij stepwinkel.nl.
 • de kosten voor deelname aan NAF wedstrijden en tochten worden (deels) vergoed.
 • je wordt per e-mail op de hoogte gehouden van nieuws uit de vereniging.
 • je wordt betrokken bij activiteiten/evenementen die georganiseerd worden vanuit de vereniging.
 • je wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse ledenvergadering.


Als je lid bent verwachten wij daar ook een klein beetje voor terug:

 • je gaat zorgvuldig om met de geleende kleding en helm.
 • je bent minimaal voor 1 jaar lid van de vereniging. Daarna kan je per kwartaal je lidmaatschap opzeggen.
 • je helpt 2 keer per jaar bij een evenement georganiseerd door SWO. Dit hoeft niet veel tijd te kosten.
 • we vinden het leuk als je met enige regelmaat op de training(en) langs komt.

Trainingen

Nieuwsgierig naar het steppen? Je bent van harte welkom om met ons mee te trainen. Geheel gratis! Zelfs wanneer je (nog) geen step hebt, kunnen we je twee gratis traningen aanbieden. Je krijgt dan van ons een step en een helm te leen. Tijdens de training krijg je uitleg over de basis van het steppen en maak je meteen kennis met de vereniging. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Leden van Stepvereniging West Overijssel hebben de mogelijkheid om bij 3 trainingsmomenten per week aan te sluiten. Zo heb je genoeg mogelijkheden en is er altijd een training bij jou in de buurt.

Steptraining Zwolle

Maandagavond van 19:30 tot 20:30 uur.
Startlocatie: Parkeerplaats bij Hockeyclub Zwolle aan de Luttekeweg 5.

Steptraining IJsselmuiden

Woensdagavond van 19:30 tot 20:30 uur.
Startlocatie: Oosterholtseweg 11, 8271 PS IJsselmuiden (gemeentelijke sporthal).

Steptraining Kamperzeedijk

Zaterdagochtend van 10:00 uur tot uiterlijk 12:00 uur.
Startlocatie: Kamperzeedijk, parkeerplaats Driester.

Wanneer het mogelijk is en er genoeg belangstelling voor is zullen er in de winterperiode binnentrainingen (krachttraining) gegeven worden.

Je bent van harte welkom om mee te doen tijdens onze trainingen. We willen je wel vragen vooraf even contact op te nemen.

Wil je meer zien van onze vereniging? Klik op de button voor een filmpje!
YouTube

Lid worden

Is de proeftraining wel bevallen, maar twijfel je nog voor een volledig lidmaatschap? Of wil je eerst wat vaker op de step staan voordat je over gaat tot aanschaf van een step? Voor 50,- euro is het mogelijk om een kwartaal (drie maanden) een proeflidmaatschap af te sluiten. Hierbij heb je dan een leenstep tot je beschikking, ben je welkom op al onze trainingen en je kan éénmaal meedoen aan een wedstrijd of toertocht.

Contributie

 • Euro 11,50 per kwartaal leden onder 16 jaar
 • Euro 14,- per kwartaal leden van 16 jaar en ouder (studerend)
 • Euro 18,- per kwartaal leden van 16 jaar en ouder (werkend)
 • Euro 4,- per kwartaal Ondersteunde leden (16 Euro per jaar)*
* (Ondersteunende leden worden mee uitgenodigd naar de diverse events / en tochten. Ze vormen de achterban, ondersteuning, helpers en teamassistenten. Een onmisbare factor dus in onze club).


Ik wil lid worden!

Verhuur/Clinics

Ben je op zoek naar een sportief bedrijfsuitje? Wil je alle kinderen van de school actief bezig laten zijn tijdens een sportdag? Of heb je wendbaar vervoer nodig tijdens een rondleiding door een grote stad?

In samenwerking met onze sponsor stepwinkel.nl hebben wij een aantal steps ter beschikking voor verhuur en het geven van clinics. Bij een clinic leren de deelnemers de basis van het steppen. Verschillende technieken, zoals het wisselen van standbeen, het maken en behouden van snelheid en houding op de step worden besproken. Deelnemers van de clinics krijgen begeleiding van enthousiaste en ervaren steppers die soms wel op nationaal en/of internationaal hoog niveau presteren.

 • Ideaal voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, sportdagen en stadsvervoer.
 • Uitleg van Nederlands- en wereldkampioenen.
 • Ook op locatie mogelijk.

Wil je meer informatie over het huren van meerdere steps of over de mogelijkheden van een clinic? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!